StallHippoCampus
/

 

 

STALLPLATS

Vi har olika uppstallningsalternativ; boxplats eller lösdrift. Oavsett man står på box eller i lösdrift har man som inackorderad tillgång till ett utrymme på logen för sina saker, sadel- och tränshängare i låst sadelkammare, skåp i stallet samt obegränsad tillgång till ridhus och paddock.

 

Box

När man står på box innefattar det in- och utsläpp alla veckodagar samt fodring fyra gånger per dygn. Morgon- och kvällsfodring sker via våra foderautomater som finns i samtliga boxar. I hyran ingår en torvbal eller en påse halmpellets per vecka, ensilage (vi har två olika sorter beroende på vilket energiinnehåll man vill ge sin häst), RS Mustangs Allround-pellets, RS Mustangs mineraler samt halm om man vill tilläggsfodra med det. 5500 kr/mån

Våra hagar

Vi har stora gräshagar där hästarna går uppdelade i olika konstellationer. För tillfället har vi en stor valack-hage, en sto-hage och en ponny-hage. Det finns även mindre hagalternativ och grusfållor om man skulle vara i behov av det.

Stora lösdriften

Stora lösdriften har plats för upp till tio hästar, oftast så har vi cirka åtta hästar här. I den stora ligghallen finns rikligt med halm och de har fri tillgång till ensilage i en foderhäck. Daglig mockning och tillsyn av hästarna ingår, samt utkörning av hösilage och vatten.  Även här ingår i hyran pellets, mineraler och ensilage om man vill stödfodra. 4000 kr/mån

Mellan lösdriften

Mellan lösdriften är mindre och har två delar, en med halm och en med sand. Här ser vi till att anpassa foder och bete till de lite mer lättfödda hästarna. Samma service ingår som på Stora lösdriften.

Tilläggstjänster

Om man vill kan man tillfälligt eller permanent köpa till tjänster som täckesbyten, mockning, foderberedning, avspolning vid insläpp och dylikt. Vid behov, som till exempel om man är bortrest, kan man även köpa till motion och tillsyn av sin häst. Har man tränare som kommer och rider kan även det förberedas och hästen tas om hand efteråt.